Lue uusimmat uutiset!

15.03.2019

Ponttonilaituri olohuone vedenpäällä

Laituri on lähes välttämätön kaikille järven tai meren rannalla vapaa-aikaa viettäville. Hyvä laituri lisää rannan käyttömahdollisuuksia ja viihtyisyyttä. Laiturilla on mukava viettää kesäpäivä uiden, lekotellen, seurustellen, nauttia aamupala auringon noustessa.

Laituriin on hyvä kiinnittää vene sekä siitä on helppoa nousta veneeseen. Laituri ja sen ominaisuudet luovat puitteet rannassa viihtymiselle.

Mikäli rannalla on paljon veden korkeuden vaihtelua paras ratkaisu on kelluva ponttonilaituri. Kelluva ponttonilaituri on veden korkeuden vaihteluista riippumatta aina pinnalla ja samalla korkeudella veden pinnasta, ja se kestää vuodesta toiseen.Käytä aina laadukkaita ponttoneja

Näpsä-laitureilta saat ponttonilaiturit, joissa on varmasti laadukkaat kestävät ponttonit. Ponttonimme ovat sileäpintaisia, jolloin ne on tarvittaessa helppo puhdistaa. Sileään pintaan myöskin levät ja kotilot tarttuvat huonommin, sillä niihin on vaikea tarttua ja pysyä kiinni. Laituriponttonimme ovat varmasti vuotamattomia, koska ne ovat täysin saumattomia. Ponttonit ovat myöskin jään ja pakkasenkestäviä, joten ne kestävät vedessä talvenkin. Ponttonimme on valmistettu kovia sääolosuhteita kestäviksi. Ne ovat UV-suojattuja vettymättömiä ja murenemattomia. Siksi ne kelluvat raskaillakin kuormilla vuodesta toiseen.

Ponttonilaituri sopii niin matalaan kuin syvään rantaan

Muoviponttonilaituri kelluu hyvin matalassakin rannassa, ja on siten erinomainen ratkaisu esimerkiksi lammen saunarannan uintipaikalle, järven rantaa tai suojaisaan meren rantaan. Laiturin sijaintiin ja asemointiin rannassa vaikuttavat tuulisuus ja aallokkoisuus, veden syvyys, rannan muoto, näköyhteys ja näkösuoja, joita kaikkia on hyvä pohtia etukäteen. Jos laiturin on tarkoitus talvehtia vedessä, on otettava huomioon lisäksi jäiden liikehdintä.Näpsä-laitureiden asentaminen paikoilleen on helppoa toteuttaa itsekin. Elementin kasataan tehtaalla valmiiksi niin, että niissä on ponttonit ja liitoshelat paikoillaan. Laitat vain palaset veteen kellumaan ja yhdistät toisiinsa sekä ankkuroit paikoilleen. Meiltä löytyy myös asennuspalvelua.

Mitä lupia tarvitset

Rannan omistajalla on oikeus rakentaa laituri omaan käyttöönsä, mutta suurehkon laiturin, aallonmurtajan tai muun ns. vesirajalaitteen rakentamiseksi voidaan kysyä maankäyttö- ja rakennuslain sekä -asetuksen mukaista toimenpidelupaa tai -ilmoitusta sekä vesilain mukaista lupaa. On muistettava myös, ettei maanmittaustoimituksessa rasiteoikeutena saatu tie-, laituri- tai venevalkamarasiteoikeus välttämättä oikeuta laiturin tekemiseen. Lupa-asiat kannattaa siis varmistaa myös laituria suunnitellessa. Huoletonta laiturielämää!